Segerstråle ny kursrektor

29.10.2018 kl. 19:58
Martin Segerstråle blir ny kursrektor för MWI:s huvudkurs 2019 med möjlighet till förlängning till 2021. Segerstråle efterträder Sofia Lindroos som fungerat som kursrektor sedan 2012.

Martin Segerstråle, 34 år, jobbar som kapellmästare, pianist och repetitör på bland annat Nationaloperan och Tammerfors teater. Segerstråle har ett postgraduate diploma i Musical Direction and Coaching (musikalkapellmästare) från Royal Academy of Music i London. Han är också utexaminerad musices magister från Sibelius-Akademin.

- Martins bakgrund och utbildning har gett honom ett brett nätverk och god kunskap inom musiklivet i hela Svenskfinland. Han har deltagit i verksamheten på alla plan, som elev, lärare, styrelsemedlem samt ordförande för Wegelianerna. Martin har en bra uppfattning om hur institutet och kursverksamheten fungerar , säger styrelseordförande Leif Nystén.

Martin Segerstråle börjar jobba med det förberedande arbetet inför sommarens kurs i början av november. Som kursrektor är Segerstråle ansvarig för de pedagogiska och konstnärliga linjedragningarna samt rekryteringen av lärarna till kursen.

- Det är inspirerande att få axla ansvaret som kursrektor för huvudkursen. Jag skall göra mitt bästa för att förvalta den viktiga och fina tradition som MWI upprätthåller genom huvudkursen, säger Martin Segerstråle.

Styrelsen utsåg också följande kursledare till institutets övriga kurser:
Johan Cantell – MWI:s blåsläger
Carolina Bjon – Miniwegelius Nyland
Mia Willnäs – Miniwegelius Österbotten

 


Stiftelsen för Martin Wegelius Institutet (MWI) grundades 1956 och har som uppgift att vara huvudman för ett institut för utbildande av dirigenter, sångare och instrumentalister. MWI arrangerar musikkurser för barn, unga och vuxna. Därtill administrerar institutet olika musikprojekt, orkestrar och ensembler.

Ytterligare upplysningar ger
Leif Nystén, styrelseordförande 040 0874 362
David Andberg, verksamhetsledare 050 4380 452

MWI

Kontaktuppgifter

Postadress: 
Martin Wegelius-institutet
Georgsgatan 18 A L1
00120 Helsingfors

Besöksadress:
SFV-Huset G18
Georgsgatan 18 rum 207
00120 Helsingfors


info@mwi.fi
FO-Nummer: 0234770-2