Aktuellt

Kursanmälan 2016

Anmälningar tas emot fr.o.m. 22.1.2016!Läs mera »

Musikrecension: Moderskapet som röd tråd

Det var ett smart drag av Wegelius kammarstråkars konstnärliga ledare Annemarie Åström att bjuda in Lyran till en höstkonsert med idel kvinnliga tonsättare på programmet, skriver Mats Liljeroos i HBL.Läs mera »

ETNÅboland - Pröva på folkmusik!

På konserterna ETNÅboland tas publiken med på en ”etnomusikalisk resa i Åbolands skärgård med sång, instrument och dans”. Där uppträder förutom Arkipelags elever även Lirarnas folkmusiker tillsammans med Musikinstitutet Arkipelags lärare i fruktbara musikaliska möten över musikgenrernas gränser. Läs mera »

MARTIN WEGELIUS-INSTITUTET

En god kurs förlänger livet

Martin Wegelius-institutets sommarkursverksamhet i musik vilar på stolta och anrika traditioner. Den upprätthållande stiftelsen grundades redan 1956 och följande år i juni hölls den första sommarkursen. På ”Wegelius”, såsom musikkursen ofta omnämns, får man spela och sjunga i en unik och kreativ musikalisk miljö, där musicerande från när och fjärran möts för intensiva och lärorika kursdagar.

Förutom MWI:s huvudkurs ordnas också ett musikläger i Nykarleby för barn och ungdomar med tonvikt på folkmusik och kammarmusik, Orkester- och kammarmusikläger (Miniwegelius) för barn och nybörjare i Esbo samt MWI:s blåsorkesterläger som arrangeras i Karis och välkomnar blåsare på alla nivåer.

Vi välkomnar musikutövare av alla de slag; såväl nybörjare som vuxna, amatörer som mästarkurselever. Vi vill inspirera och sporra eleverna att utveckla det musikaliska uttrycket. Målsättningen för våra kurser är att skapa en ambitiös samvaro inom musiken där nya kontakter föds och en rolig musikalisk miljö utlovas.

En god kurs i livet.

Välkommen!