NÄR?
INHIBERAT!

29.6-3.7.2020. Anmälningstiden stänger 30.4.2020. Anmäl dig HÄR.

VAR?
Västra Nylands folkhögskola
i Karis
Pumpviken 3, Raseborg 

FÖR VEM?
Längre hunna musiker

VAD KOSTAR DET?
Halvpension/dagsläger 350 €
Helpension 500 €
Mästarkurs + Huvudkurs helpension 700 €

Det går att ansöka om nedsatt elevavgift. Detta sker i samband med anmälningen i februari. Läs mer HÄR.

I sammarbete med:

 

mästarkurs i kammarmusik

OBS! SAMTLIGA AV MWI:S KURSER OCH LÄGER I SOMMAR HAR INHIBERATS PGA CORONALÄGET. VI HOPPAS KUNNA ERBJUDA ANDRA KURSER SENARE PÅ HÖSTEN ELLER/OCH NÄSTA VÅR. LÄS MER HÄR.

 

Mästarkursen riktar sig till längre hunna musiker och fokuserar på uttryck och stilkännedom. Det är önskvärt att man deltar med en färdig grupp, men man får också delta som enskild elev och kommer då att placeras i en grupp. Skriv på blanketten ifall du har önskemål om repertoar eller gruppstorlek och vilken repertoar du spelat tidigare. Vi beaktar önskemålen i mån av möjlighet.

Det finns också en möjlighet att delta i MWI:s huvudkurs samtidigt, men då prioriteras mästarkursen under de dagar som den pågår.

Information in English | Suomeksi

foto: Marco Borggreve

john storgårds

Violinisten och kapellmästaren John Storgårds (f. 1963) har studerat orkesterledning, komposition och violin såväl vid Sibelius Akademin som utomlands. Han har studerat violinspel under bl.a. Esther Raitio, Jouko Ignatius och Chaim Taub. Sitt kapellmästardiplom erlade Storgårds år 1997 med utmärkta betyg. Storgårds började sin karriär som violinist, och även idag uppträder och spelar han flitigt in skivor som violinist. Han har fungerat som konsertmästare för många orkestrar så som Wegelius kammarstråkar och Sveriges radios symfoniorkester för att nämna några. Idag är Storgårds aktiv bl.a. som en av BBC Philharmonic Orchestra:s huvudgäster sedan 2012 (Chief Guest Conductor) och har debuterat för bl.a. New Yorks filharmoniker med ett strålande mottagande.

Storgårds mångsidighet som både musiker och kapellmästare syns även i de flertal offentliga erkännanden han fått så som Kulturpriset av Svenska kulturfonden år 2011 och Pro Finlandia-medaljen år 2012.

 

 

Kontaktuppgifter

Postadress: 
Martin Wegelius-institutet
Georgsgatan 18 A L1
00120 Helsingfors

Besöksadress:
SFV-Huset G18
Georgsgatan 18 rum 207
00120 Helsingfors


info@mwi.fi
FO-Nummer: 0234770-2