Konsert och Folkmusikcafé

08.01.2019 kl. 11:36
8.2 kl 19-ca 22 tillsammans med Arbetets Vänners Musikklubb.
Välkommen på konsert och spelmansjam!
Folkmusiknätverket Lirarnas första folkmusikcafé för i år ordnas tillsammans med Arbetets Vänners Musikklubb fredagen den 8.2 kl 19-ca 22 i Arbetets Vänners Klubblokal på Annegatan 26 (AV:s föreningshus, 3:e våningen).

Som dragare av programmet står Victoria Lindqvist och Linda Sundberg, båda folksångare i både sånggruppen Trio Systrafolk och duon Folk Utan Dräkt. Med Trio Systrafolk har de turnérat omkring i Åbolands skärgård de senaste somrarna och spridit folksångs-skatter från de trakterna i ny tappning. Folk Utan Dräkt har i sin tur tagit sig an den rika erotiska nordiska folksångstraditionen och fått mycket uppmärksamhet i media som en både banbrytande och tabukrossande duo. Att sjunga ut sånger om tabubelagda ämnen kan vara både kraftgivande och förlösande. Den 8.2 bjuder de på lite av varje, med det övergripande temat Kärlek – kärlek till sig själv, med hull och hår, och kärlek människor emellan med allt vad det kan innebära. 
Publiken får många chanser att sjunga med, då det blir allsång och utlärning av några sånger!
Kvällen avslutas med fritt spelmansjam.

Promo-video till Folk Utan Dräkt:
https://www.youtube.com/watch?v=gIoqkOsgVTg&t=68s
Artikel och video i HBL:
https://www.hbl.fi/artikel/folk-utan-drakt-sjunger-om-erotik-med-glimten-i-ogat-2/

Evenemanget är öppet och gratis för allmänheten. Vi bjuder på kaffe! Ta med ditt instrument och spela in veckoslutet, kom förbi och njut av en kopp kaffe och lyssna på skön folkmusik. Alla är välkomna oavsett instrument och nivå!
Lisa Taulio

Kontaktuppgifter

Postadress: 
Martin Wegelius-institutet
Georgsgatan 18 A L1
00120 Helsingfors

Besöksadress:
SFV-Huset G18
Georgsgatan 18 rum 207
00120 Helsingfors


info@mwi.fi
FO-Nummer: 0234770-2