Vi anställer en kulturproducent!

09.04.2020 kl. 12:28

Stiftelsen för Martin Wegelius Institutet sr söker en KULTURPRODUCENT

Har du passion för musik och ett stort intresse för både orkesterverksamhet , konsertverksamhet och musikundervisning i olika former.
Till producentens arbetsbild hör att planera, producera och genomföra evenemang, konserter, workshops och sommarkurser. Dessutom deltar producenten i att utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetsledaren, styrelsen och de olika teamen. De mångsidiga  arbetsuppgifterna förutsätter en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Till de mångsidiga arbetsuppgifterna hör att fungera som intendent för Wegelius Kammarstråkar (WKS) , koordinator för folkmusiknätverket Lirarna och som kurskoordinator för våra sommarkurser.

 

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Planläggning av program i samarbete med de olika teamen.

 • Produktion och koordinering av kulturevenemang, konserter, workshops och kurser.

 • Ansökningar och redovisningar

 • Marknadsföring

 • Samarbete med andra för verksamheten viktiga institutioner eller parter.

 

Vi förväntar oss att du har:

 • En mångsidig arbetserfarenhet, bland annat av att arrangera kulturevenemang, konserter m.m.

 • Relevant utbildning inom konst, kulturproduktion eller liknande ämnen

 • Erfarenhet av samordning, koordinering, projektadministration samt budgethantering

 • Erfarenhet av bidragsansökningar och redovisningar

 • It-kunnande efter dagens behov

 • Goda kunskaper i det finlandssvenska- och finska och kulturlivet.

 • Ett lösningsorienterat och flexibelt arbetssätt

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 • God förmåga att möta olika människor

 • Utmärkta kunskaper i svenska, goda i finska och engelska.

Om oss:

Om Stiftelsen för Martin Wegelius Institutet sr. (MWI):

Stiftelsens uppgift är, enligt stadgarna, ”att upprätthålla ett institut för utbildande av dirigenter, sångare och instrumentalister”. MWI verkar i nära samarbete med de stiftande medlemmarna och fungerar som en kurscentral dels för stiftarnas egna kurs- och utbildningsbehov, dels för olika utbildnings- och kursbehov som är påkallade inom musikutbildningen och det finlandssvenska musiklivet. Institutet kan anordna olika slags fortbildningskurser för yrkesverksamma personer på musikens område. Stiftelsens hemort är Helsingfors stad och dess officiella språk är svenska.

Om Lirarna:

Folkmusiknätverket Lirarna är ett nätverk med syfte att stöda, utveckla och skapa intresse för den finlandssvenska folkmusiken och trygga dess framtida existens i vårt musikliv. Vår verksamhetsidé bygger på glädjen att spontant och fördomsfritt musicera tillsammans på musikens egna villkor.

Om WKS:

Wegelius Kammarstråkar (WKS) är en kreativ och energisk orkester som i första hand framför finländsk och övrig nordisk kammarorkestermusik på hög nivå. Orkestern grundades år 2003, men har anor i Wegelius Kammarorkester, grundad 1986. I orkesterns projekt värderas pedagogiken högt – unga musiker utmanas ofta genom att få spela som solister eller orkestermusiker, sida vid sida med professionella musiker. Dessutom samarbetar WKS gärna över konstgränserna.

Violinisten Annemarie Åström har fungerat som WKS konstnärliga ledare sedan år 2013.

Om Sommarkurser:

Arrangerandet av musikkurser och konserter är kärnan i MWI:s verksamhet. Kurserna riktar sig till barn, ungdomar och vuxna, både nybörjare och längre hunna instrumentalister och sångare. Även mästarkurser för unga och/eller längre hunna musiker kan arrangeras. Kursverksamheten utgår från den klassiska västerländska musiktraditionen, men MWI finner det pedagogiskt berikande att också ta in andra musikstilar. Kurserna ordnas i samarbete med folkhögskolor i Svenskfinland.

Vi erbjuder dig:

Ett intressant och omväxlande arbete. Befattningen är en tillsvidare anställning som motsvarar en deltidssyssla på 80%. Din arbetsplats blir i huvudsak på Georgsgatan 18 (G18) i centrala Helsingfors, men många arbetsuppgifter kan även utföras på distans.  

Ansökan:

Skicka din ansökan med bifogad CV och löneanspråk senast 31.5.2020 till susanne.norrback-raman@mwi.fi.  Tillträde 1.8 eller enligt överenskommelse.

För mer information:

Frågor gällande arbetets innehåll, villkor och arbetsförhållanden besvaras av verksamhetsledaren Susanne Norrbäck-Råman, susanne.norrback-raman@mwi.fi, tfn 040 5779211 och styrelseordförande Leif Nysten, leif.nysten@moks.fi, tfn 040 0874362.

Lisa Taulio

Kontaktuppgifter

Postadress: 
Martin Wegelius-institutet
Georgsgatan 18 A L1
00120 Helsingfors

Besöksadress:
SFV-Huset G18
Georgsgatan 18 rum 207
00120 Helsingfors


info@mwi.fi
FO-Nummer: 0234770-2